Любима книга-игра за 2015 г. – за издания от 2015 г.


„Битката преди Коледа“ – Лейдрин Суийвър: Ларс е откъснат от семейството си навръх Коледа. Той трябва да се отдаде на престъпната си професия за един последен път, да проникне в един от най-охраняваните домове в града и да открадне яйце от масивно злато, инкрустирано със скъпоценни камъни. За него стойността на този предмет обаче е несравнимо по-висока от всички съкровища – с него той възнамерява да откупи живота на своите жена и син, дори това да му коства собствения.


„Ловец на таласъми“ – Георги Караджов: Хумористично-фантастична КИ (градско/urban фентъзи). Изгрява Призрачна луна… И във Варна последният Ловец едва възпира пълчищата таласъми, вампири, върколаци и караконджули.


„Ной“ – Коен Ливингстън: Весела и разтоварваща, с добре постигнат баланс на абсурдното и смехотворното.


„Призвание герой“ 4 – антология: Заради постоянството в издаването на вече 4-ти брой, отличното оформление, разнообразието от истории и старателния процес на редакторска/дизайнерска работа върху тях от страна на журито. Съдържа книгите-игри „Зъби“ на Стефан Стефанов – дарк фентъзи с главен герой вампирка, „Убежището“ – пост/апокалиптична фантастика на Радослав Апостолов, и „Вълча дупка“ на Слави Ганев, в която поемаме ролята на върколак в затънтено българско селце в началото на миналия век.


Оттеглени: „Градска вещица“ – Елена Павлова (по нейно желание)