Любимо ролево/ЛАРП събитие за 2015 г. – за събития от 2015 г.


„Една нощ през самотния октомври“: Единствената до момента pervasive LARP игра в България, вдъхновена от едноименното произведение на Роджър Зелазни. Играчите са разпределени в две фракции: Отварячи и Затварячи. В рамките на една седмица, съчетавайки реалния живот с няколко часа ролева игра, те изпълняват състезателни задачи, за да натрупат повече сила за вечерта на кулминацията.


ЛАРП на зимното слънцестоене: Отлично организирано събитие, което продължава традициите на старата школа в българските ЛАРП игри, характеризираща се с по-голяма динамичност и много по-улеснена система от правила и механики в сравнение с останалите.


Миритрас II: Кървава война: ЛАРП-ът е продължение на първата част „Надмощие в Миритрас“ и е по Света на Миритрас и Истрия. За разлика от първия тази игра беше по-бойно ориентирана.


Ролкон 2015: Първи ЛАРП конвент, по време на който бяха проведени презентации и дискусии за ролевите игри на живо и имаше разположени щандове, където да се показват и изработват ЛАРП оръжия и доспехи. Тогава за първи път беше проведена и т.нар. ролплей работилница, която постигна голям успех, и през април 2016-а беше проведено цяло събитие на тази тема. В Ролкона участваха и колеги от Airsoft сферата. Конвентът е подходящ не само за непознати с хобито хора, но и с вече занимаващи се ЛАРПъри.


Септемврийски ЛАРП по Драконовия свят – The Fog: Revelations: Сетингът на тази игра се развива от 2010 година. Годишно има по 2-4 събития в този свят, който разполага с лична икономическа и политическа система, както и свое летоброене. Събитията са посещавани от все повече чужденци и се разраства до степен на застрояване на реални сгради: банка, магическа академия, научен институт, кръчма и крепости. За 2015 г. се състояха четири игри от поредицата, като номинацията е за най-голямата от тях, провела се през септември. Участваха над 150 души.


Сталкер VII: Чужда земя: „Сталкер“ е единствената научнофантастична поредица на българската ЛАРП сцена. Създадена по мотиви на романа „Пикник край пътя“ на братя Стругацки, съдържа собствена оригинална история и отлично развита игрова механика. Седмото издание на поредицата от 2015 г. включи иновативни елементи и в двата аспекта – история и механика.