Любим сайт – за цялостен принос


bgf.zavinagi.org: Oнлайн енциклопедия на принципа на Wikipedia, която съдържа най-обширната известна към момента информация (над 6000 статии) за българските фантасти от зората на жанра до сега.


knigi-igri.bg: Създаден още през 2010 г. като knigi-igri.net, сайтът си поставя за задача да събере и направи достъпни за новото поколение книгите-игри от 90-те, когато родни автори бяха по-тиражирани от преводните. Привлича старите автори да отговарят на въпроси от читателите си. Организира множество конкурси за нови автори. Кампанията „От големи за малки деца“ събира стари книги-игри, раздава ги на младите читатели на живи събития и учредява Библиотечен фонд, а нейната подкампания „От големи за малки деца“ протяга ръка“ създава специализирана библиотека за интерактивна литература на площад „Славейков“.


peterbobev.eu: Посветен изключително на творчеството на писателя Петър Бобев (1914-1997). Предлага изчерпателна библиография на самостоятелните му издания у нас и в чужбина, както и не по-малко подробна библиография на публикациите му в българската периодика. Освен това включва снимки, интервюта с Бобев, разнообразни спомени и статии за него, подробен именен показалец. Информацията в различните раздели се обновява постоянно. Основател и собственик на сайта е Мирослав Игнатов.


SciFi.bg: Онлайн списание за научна фантастика, чиято цел е да популяризира жанра в България и да обедини феновете в сплотена група. Списанието е насочено към хората с въображение, които не признават пределите на ежедневието.


ShadowDance: Появява се на бял свят на 7 юли 2000 г. с идеята да е онлайн списание за научна фантастика и фентъзи. За над 15 години съществуване на страниците му са публикувани стотици рецензии на книги, филми, сериали и игри в любимите жанрове, а екипът му се стреми всячески да популяризира фантастичното във всичките му проявления.


sfbg.us: Сайт с информация за книги от фантастичните жанрове, публикувани в България. В него са представени и периодични издания като „ФЕП“ и „Тера фантастика“. Включва и биографични данни за авторите. Основната му цел е достоверност на информацията. Над 99% от съдържанието са въведени лично от автора на страниците; останалата информация (под 1%) е вкарана на базата на снимки или сканирани изображения на книги. В данните не се попълва нищо, което не е вписано в съответното издание. Основател и собственик на сайта е Златко Петков.